SOS HALKIDIKI

Egnatia highway on my Vespa
 
Τα τελευταία χρόνια, στα μέρη που μεγάλωσα, που πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, που έκανα τις πρώτες μου φιλίες, στην περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, συντελείται ένα έγκλημα δίχως προηγούμενο!
 Αναφέρομαι φυσικά στο θέμα του περίφημου Γαλατικού χωριού, της Ιερισσού, των Σκουριών και γενικότερα στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει σε όλους μας η υπόθεση της “επένδυσης” χρυσού, όχι μόνον σ’εμάς, αλλά και σ’όλη τη βόρεια Ελλάδα. Για το πρόβλημα πολλά έχουν γραφτεί, υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες, στοιχεία και γεγονότα για όσους θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω και άλλα τόσα έχουν ειπωθεί σε δελτία ειδήσεων, σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο ραδιόφωνο, με τα τελευταία (Μ.Μ.Ε.) να μ’έχουν απογοητεύσει πλήρως όσον αφορά την εγκυρότητα των λεγομένων τους, αλλά και να μ’έχουν κάνει ν’αναρωτιέμαι πως ήταν δυνατό όλα τα προηγούμενα χρόνια να κατέβαζα αμάσητα τα όσα μου σέρβιραν, χωρίς καν να μπω στη διαδικασία όχι να κάνω διασταύρωση, αλλά απλά να σκεφτώ…λογικά!
 
 
 Όσοι θέλετε να μάθετε δυο πραγματάκια παραπάνω, μπείτε στον κόπο να κάνετε μια αναζήτηση στο ίντερνετ. Δεν υπάρχει λόγος να γράψω ένα “σεντόνι” με τις προσωπικές μου απόψεις. Έχουν γράψει για το θέμα των Σκουριών πολλοί επιστήμονες, όλων των ειδικοτήτων. Σας παρακαλώ μπείτε στον κόπο, το πρόβλημα αυτό μας αφορά όλους!
 Αυτό που θέλω, που νιώθω σωστό κατά την άποψή μου να κάνω και το λιγότερο φυσικά, από τη στιγμή που πήρα την απόφαση με τον φίλο Θάνο να ξεκινήσω για τον γύρο του κόσμου, είναι να αφιερώσω σαν Στέργιος την περιπέτεια αυτή, στους χιλιάδες αγωνιστές – κατοίκους της Χαλκιδικής, στην τεράστια αυτή “τρομοκρατική οργάνωση” όπως απίθανα έχει χαρακτηριστεί, με τους άλλους τόσους υποστηρικτές σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, να αφιερώσω αυτό το ταξίδι ζωής στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή φωνάζουν για ζωή κι ελευθερία!
 
Πληροφορίες για την εξόρυξη χρυσού: 
 
http://antigoldgreece.wordpress.com
 
http://soshalkidiki.wordpress.com/
 
http://saveskouries.blogspot.gr/
 
http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/
 
http://enpoarneas.blogspot.gr/
 
http://ierissiotes.blogspot.gr/
 
http://ierissos.blogspot.gr/
 
http://ormyliasos.org/
 
http://nogoldthess.espivblogs.net/
 
http://vasilinos.wordpress.com/
 
 
 
Στέργιος Γκόγκος – 29/10/2013

 

Leave a comment

Traveling the world on a Vespa!