And now what?

“Και τώρα τι;”

Να με συμπαθάτε για τον ένα σχεδόν μήνα που απουσίαζα, αλλά λίγο η καλή παρέα που είχα, λίγο η πίεση του χρόνου που είχε η καλή παρέα που είχα, λίγο οι γραφειοκρατικοί γόρδιοι δεσμοί που πρέπει να λύσω αυτή τη στιγμή, με κράτησαν πίσω (όχι πως με χάλασε αυτή η μικρή ανάπαυλα για να’ μαι ειλικρινής).

Εν συντομία λοιπόν, τον προηγούμενο μήνα τον πέρασα παρέα με την Αλεξάνδρα, με την οποία πρωτοσυναντήθηκα στο Κονγκό και στη Νότιο Αφρική όπου και σπουδάζει, οι δρόμοι μας έλαχε να διασταυρωθούν ξανά. Έτσι, μόλις αντίκρισε ξανά τη βεσπάρα, ο ενθουσιασμός της ήταν τέτοιος, που με το έτσι θέλω πήρε τη θέση του συνοδηγού! Ξέχασε αμέσως τις μικρές BMW που μέχρι τώρα καβαλούσε κι αφέθηκε στην απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία που μόνο μια “σφήκα” μπορεί να προσφέρει!!

Από το Γιοχάνεσμπουργκ και μέσω του Λεσότο (της ομορφότερης ίσως χώρας που μέχρι τώρα έχω δει) φτάσαμε στο Ντέρμπαν, κι από κει στο νοτιότερο σημείο της Αφρικής (Cape Agulhas).

Αφού πεταχτήκαμε δίπλα, στο Κέιπ Τάουν και τη γύρω περιοχή για τα απαραίτητα κρασοτέστ (ως έμπειροι οινογνώστες που είμαστε), δέκα μέρες μετά πήραμε τη βαρετή ευθεία της επιστροφής στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου και φτάσαμε με μια ελαφρά (2-3 κιλά) ηλίαση.

Και τώρα τι;

Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια που έχω στο μυαλό μου:

1. Στέλνω με κάποιον τρόπο το βεσπάκι στη Λατινική Αμερική (Μπουένος Άιρες) κι από εκεί παίρνω την ανηφόρα για Αλάσκα (αυτό είναι το αγαπημένο μου, αλλά τσούζει)!

2. Συνεχίζω στο ορίτζιναλ πλαν, δηλαδή προς Ασία μέσω ανατολικής Αφρικής (αυτό σίγουρα δεν είναι το αγαπημένο μου).

3. Επιστρέφω Ελλάδα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ψηφίζω για ΠτΔ και Ποτάμι (να πούμε και καμιά μαλακία), δουλεύω για κανένα 6μηνο με 150€/μήνα ανασφάλιστος ίσα – ίσα για να βγάλω τα αεροπορικά, κι αν επιζήσω επιστρέφω εκ νέου Νότια Αφρική με φρέσκια (90 ημέρες) βίζα και τον απαραίτητο χρόνο για ν’ ανασυνταχθώ για το επόμενο σκέλος (αυτό το σκέφτομαι μόνο και μόνο για να μη γίνει καμιά μαλακία και μας πάρει κανένα Ποτάμι και μας πνίξει όλους για τα καλά).

4. Γίνομαι λαθρομετανάστης εδώ, πλένω 2.478.889 πιάτα στη λάντζα κάποιου εστιατορίου και αφού συγκεντρώσω το αστρονομικό ποσό (βλ. παρακάτω) που μου ζητούν για την υπερατλαντική μεταφορά της μοτοσυκλέτας…δεν τους τα δίνω (τους !@#$%^*), αλλά αγοράζω ένα ιστιοφόρο και περνάω απέναντι μόνος (αυτό θα ήταν μια καλή πρόκληση αν ήξερα ιστιοπλοΐα)!

5. Περνάω απέναντι πεζός, αφήνοντας ή πουλώντας τη μοτοσυκλέτα μου εδώ, και με τα λεφτά που γλυτώνω αγοράζω σχεδόν καινούργια Vespa από εκεί, μη σας πω και Land Rover ελαφρώς μεταχειρισμένο (αυτό νομίζω είναι και η πλέον ρεαλιστική επιλογή).

6. “Δικό σας” (προτείνετε τη φοβερή ιδέα που μόλις σας ήρθε στο μυαλό)!

Αυτά είναι μερικά απ’ τα προβλήματα που έχω να λύσω (οι γόρδιοι δεσμοί που λέγαμε):

α. Η βίζα (τουριστική) της Νοτίου Αφρικής λήγει στις 08 Ιανουαρίου.

β. Η βίζα (τουριστική) της Νοτίου Αφρικής ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ανανεωθεί!

γ. Μην ρωτάτε γιατί για το πρόβλημα β. Είναι απλά μαλάκες!

δ. Την επαγγελματική βίζα την ξεχνάμε τελείως.

ε. Υπάρχει μια περίπτωση να πάρω βίζα εθελοντή, αν μείνω φυσικά για κάποιο διάστημα δουλεύοντας για κάποια Μ.Κ.Ο.

στ. Περνώντας τα σύνορα κι ενώ ζήτησα απ’ τις αρμόδιες αρχές ένα χαρτί ή έστω μια σφραγίδα που να αποδεικνύει πως μπαίνω νόμιμα με τη βέσπα στη χώρα, με διαβεβαίωσαν πως δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα. Τώρα αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο να τους αφήσω το μηχανάκι για ενθύμιο, αφού όπως μου λένε οι μεταφορικές εταιρείες, δεν μπορώ να αποδείξω πως μπήκα νόμιμα στη χώρα!!!

ζ. Σήμερα πήρα και την πρώτη προσφορά από εταιρεία μεταφορών (JNB – EZE αεροπορικώς). Μόνο 2.919€ (R 40,000)!!!!!!!! Καλά είναι; Να τα αφήσω;

η. Υπάρχει και η επιλογή της μεταφοράς με πλοίο, η οποία στην τελική μάλλον θα κοστίσει το ίδιο αν όχι περισσότερο. Από 1.225€ έως 1.429€ θα κοστίσει, αλλά θα πάρει κάποιους μήνες, πράγμα που θα το πληρώσω σε διαμονή και λοιπά έξοδα, ή απλά στη στενή αν μου λήξει η βίζα και με πιάσουν.

Για να σας δω! Η τύχη του ταξιδιού κρέμεται κυριολεκτικά απ’ τα πληκτρολόγιά σας! Ακούω προτάσεις…

Cape Aguhlas - The southernmost point of Africa!
Cape Aguhlas – The southernmost point of Africa! / Cape Aguhlas – Το νοτιότερο σημείο της Αφρικής!

 

 

14 thoughts on “And now what?”

  1. Δεν συμφωνώ με τον φίλο μου τον Γιώργο.
    Η vespa σου (που μαζί φτάσατε ως εκεί) έχει κερδίσει το δικαίωμα να μην εγκαταληφθεί στη Νότιο Αφρική.
    Οπότε είτε επιστρέφεις Ελλάδα από Ανατολική ακτή, είτε τη στέλνεις με τον φθηνότερο τρόπο Αργεντινή και μέχρι να φτάσει δουλεύεις για λίγο (Ελλάδα ή αλλού).
    Το να δουλέψεις σε καράβι που περνάει απέναντι με αντίτιμο την μεταφορά σας το έψαξες?

    Like

    1. Φυσικά και το σκέφτηκα να δουλέψω σε καράβι και ταυτόχρονα να περάσω απέναντι, γι’αυτό έχω και το ναυτικό φυλλάδιο. Έτσι όμως που ήρθαν τα πράγματα με τη βίζα (δεν ανανεώνεται) δεν έχω χρόνο για να ψάξω!

      Like

  2. Γεια σου δυναμικό αγόρι από τις κορυφές του Καυκάσου όπου κατέληξα αντί να σουλατσάρουμε μαζί στην Ν. Αφρική. Να ρωτήσω πόσο κόστισε η μεταφορά της μηχανής της Χριστίνας Ελλάδα? Αν είναι πιο οικονομικά από Ν. Αφρική (μεταφορικά) ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ την Vespa την στέλνεις Ελλάδα από εκεί. Αν πάλι δεν τρελαίνεσαι την πουλάς Ν.Αφρική και πετάς Ν.Αμερική, όπου αγοράζεις κάτι από εκεί και πας Αλάσκα. Είμαι υπέρ της αλλαγής φυσικού περιβάλλοντος και φυσικά προτιμώ Ν.Αμερική και Κ.Αμερική από Ασία (αυτή τη στιγμή μιλάω σαν να είμαι εσύ μετά από ένα χρόνο Αφρική). Συναισθηματισμοί πάντως του τύπου “θέλω τη σφήκα Ελλάδα να την δείχνω στα παιδιά μου(;!)” για μένα δεν υπάρχουν. Focus στο στόχο σου που είναι ο δρόμος και όπως μέχρι σήμερα είδες αυτός τραβάει με σφήκα, πάπια, παιδικό on-off ακόμα και “μόνγγολα” Γερμανίας. Αν πάλι θες ένα διάλειμμα, οδηγείς με τη “σφήκα” από Ανατολική Αφρική για Ελλάδα στο Fast Forward, αράζεις Ελλάδα και αναδιοργανώνεις τα πλάνα σου από εδώ. Αυτό το σενάριο αν θες τη Vespa Ελλάδα, αλλιώς πουλάς vespa S.Africa και πετάς Ελλάδα, για “νέα εκκίνηση” ! ΜΚΟ και μαλακίες με βρίσκουν αντίθετο. Καλύτερα Ελλάδα με 150€ ανασφάλιστος και θα δεις και show “Εκλογές”. Τώρα εγώ μιλάω από την…ασφάλεια των 3.300μ υψόμετρο του Καυκάσου όπου βλέπω τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. Και για να μη το κουράζω. Τελικά οι προτάσεις μου είναι 2. Πουλάς και πας Ν. Αμερική ή πουλάς και πας Ελλάδα (για πιο γρήγορα από το να οδηγήσεις Ελλάδα). ALASKA is WAITING for U !

    ΥΓ. Υπάρχουν αρκετοί γνωστοί που έστειλαν από Ελλάδα μηχανές στην Ν.Αμερική (οικονομικά). ΄’Εχουμε know how αν θες να στείλεις μηχανή εκεί από Ελλάδα. Over and out.
    YΓ 2 Για να δεις που είμαι εγώ τώρα πάτα εδώ
    https://www.facebook.com/gudauri.ski.rental

    Like

  3. η Αλάσκα σε περιμένει φίλε!!!
    καιρός να αλλάξεις τοπία…

    Like

  4. Η βέσπα πάει πακέτο με την εικόνα σου Στέργιο.. ‘Οχι οποιαδήποτε βέσπα αλλα η δικιά σου βέσπα.. Αν μπορείς να βρείς κάποιες χορηγίες ή να κανεις 2-3 βιντεάκια με το προβάλοντας χορηγούς που θα σε βοηθήσουν θα ήταν καλό. Το θέμα είναι ότι μένεις από χρόνο γιατι ο Γεννάρης πλησιάζει.. Αν δεν είσαι ταπί και ψύχρεμος δώσε τα λευτά για να προχωρήσεις και μήν ανησηχεις η λύση θα βρεθεί στην πορεία. Ηδη έχεις κερδίσει κοινό που παρακολούθει αυτό το ταξίδι.. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουνε όλοι όσο μπορούνε. Με ένα like, με μια κοινοποιήση η με Donations που βλέπω ότι εχείς βάλει στη σελίδα σου. Προχωρα και μην κολώνεις.. Δωκίμασε και στο Trevolta.com. Δίξε τι έχεις κάνει και τι έχεις υπόψη. Αυτό το ταξίδι δεν το απολαμβάνεις μόνος αλλα το απολαμβάνουμε και εμείς μαζι σου.

    Like

  5. Φιλε Στεργιο,η προτροπη μου ειναι να ακολουθησεις αυτο που θελεις περισσοτερο.Εχεις αποδειξει οτι η ασφαλεια και το βολεμα δεν σου ταιριαζουν.Αρα,η Ανατολικη Αφρικη αποκλειεται.Αν εισαι συναισθηματικα δεμενος με τη Βεσπα σου και δεν θελεις να την αποχωριστεις,μεινε για λιγο στη Ν.Αφρικη ,εργασου σε ΜΚΟ,παρε αγκαλια το κοριτσι και σιγουρα,( παντα ρωτωντας πρωτα την καρδια σου και οχι τη λογικη ),θα σου κατεβει η καλυτερη ιδεα.Αν η διατηρηση του οχηματος σου δεν ειναι στις προτεραιοτητες σου,πετα στη Ν.Αμερικη,αγορασε ενα ωραιο και αξιοπιστο 125ρακι, ( ενα ΥΒR125 της YAMAHA θα ηταν τελειο ) και ξεκινα για το Prudoe Bay! Aυτα τα ταξιδια γινονται -μαλλον- μια φορα στη βραχεια ζωη του ανθρωπου,δεν αντεχουν σε πολλη σκεψη,θελουν τρελλα,( την εχεις ),οποτε σου ευχομαι την καλυτερη επιλογη. Θαυμαζω την παλληκαρια και τη χαλαρη αντιληψη της ζωης που εχεις.Φαγε και πιε τωρα,”αυριο γαρ αποθνησκεις”,και τι θα μεινει; Ε;

    Like

  6. το μηχανακι δεν το πουλας,μπες σε αλλη χωρα για να παρεις βιζα, βρεισκεις μια δουλεια για καμποσο καιρο,χαλαρωνεις και λιγο,στελνεις το βεσπι με καραβη και εως οτου παει εκει εσει ακομα δουλευεις και μαζευεις κανενα φραγκο. επειτα απεναντη θα την βρεις την ακρια.

    Like

  7. Να την αποσυναρμολογήσεις και να τα στείλεις με ταχυδρομείο…

    Like

  8. Τράβα γύρω γύρω και άσε τα καράβια και τα αεροπλάνα. Παράγγειλε και τίποτα ανταλακτικά όταν θα πλησιάζεις Μεσόγειο ( όχι ρουλεμάν έλεος ) και είσαι κομπλέ.

    Like

  9. Τιτανομεγιστοτεραστιεεεεεε δωσε πονο μη μασας. Ολοι ψηφιζουμε Γκογκο. Ολο κ κατι θα γινε , χανεις την πιστη σου κ τονστοχο

    Like

  10. Σιγα μη κανουμε και εικονισμα το Βεσπονι… Τραβα αγορι μου απεναντι και think out of the box.. Νομιζω η συνταγη εως τωρα δεν σου προκαλεσε καουρες… φιλια

    Like

  11. Καλησπέρα από ΕΛΛΑΔΑ. Να τα δόσης . Η Βέσπα σου γράφει Ιστορία και όταν με το καλό γυρίσεις πρέπει να μήνη έκθεμα .

    Like

    1. Ναι γκογκο να τα δώσεις. Τωρα τα σκέφτεσαι τα χρήματα μετα απο καιρο ουτε καν θα τα θυμάσαι. Επίσης θα την έχεις για παντα και θα την δείχνεις στα παιδιά σου. (Οταν και αμα κανείς). Ηλιας Ξάνθη.

      Like

Leave a comment